Uit het bestuur – september 2024

Zowel in het Trainersoverleg (10/9) als in de Bestuursvergadering (17/9) kregen een tweetal onderwerpen ruim aandacht. We vertellen hier graag meer over in deze bestuurs-blog. Nu de herfst definitief inzet hebben we natuurlijk ook enkele onderwerpen voor het najaar.

Nieuwe vaste trainer en uitbreiding staf! 

Toch nog behoorlijk onverwacht liet donderdagavondtrainer Stijn weten dat hij per direct ging stoppen als trainer bij LOL. In het trainersoverleg (Anke, Karin, Johanna, Jeroen, Ingrid, Evert, Erik) is na niet al te lange discussie Jeroen als opvolger aangewezen. Als één van de vaste invaltrainers hebben alle groepen wel één of meer keren met deze enthousiaste collega kunnen kennismaken. We wensen Jeroen heel veel plezier met zijn eerste eigen groep , en de groep veel LOL-lige zweetproductie met de nieuwe trainer van dienst.

Door bovengenoemde ontwikkeling is meteen duidelijk geworden dat de staf een nieuwe collega zoekt. Dat kan een trainer van buiten LOL zijn. De voorkeur gaat echter uit naar iemand vanuit de eigen gelederen die belangstelling heeft. De kosten voor een opleiding worden door LOL vergoed, de jaarlijkse bijscholing deels, en ook de kleding-set hoort bij de ‘secundaire arbeidsvoorwaarden’. Belangstelling? Laat het je trainer weten!

Een pilot binnen LOL? 

Jazeker, en we zijn benieuwd naar je interesse. Rond de seizoenswisseling heeft een aantal lopers laten weten belangstelling te hebben in een meer specifieke training – gericht op de ontwikkeling van snelheid (prestatie). Nu staat LOL in haar doelstelling open voor iedereen die onder begeleiding verantwoord en groepsgewijs wil sporten. Onze trainingsmomenten zijn globaal ingedeeld op niveau: van 30min. tot 45min. aaneengesloten kunnen lopen. Dit in tegenstelling tot andere clubs (bv. Cifla) waar per groep een bepaalde snelheid vereist is om mee te kunnen doen. Een specifieke training op snelheid past dus niet in die doelstelling. Niettemin hebben trainers – en vervolgens bestuur – voorgesteld om zo’n trainingsgroep in een pilotperiode uit te proberen. Daarna evalueren we het verloop bij deelnemers én trainer. Heb jij belangstelling voor deelname aan deze pilotgroep? Let dan op, dit zijn de praktische gegevens en voorwaarden:

  • start training: zaterdag 5 oktober (vast moment live training)
  • aanvang: 08.00 uur
  • trainer: Evert
  • frequentie: 1 x vier weken (met schema/huiswerk voor 3 weken)
  • duur pilot: 4 maanden – dus 4 live trainingen en 4 x huiswerk
  • instapniveau: 45 min. kunnen lopen op 13 km/uur (pace 4:40 per km)!
  • aanmelden: tot 3 oktober, bij je eigen trainer.

Er zijn op dit moment 3 belangstellenden maar LOL wil minimaal 10 mensen in een trainingsgroep. We zijn benieuwd.

Bestuur & rooster van aftreden

Tot  nu toe  hebben twee mensen kenbaar gemaakt graag te willen bijdragen aan LOL met een rol in het bestuur. In de vergadering van 19 november maken we kennis. Voor de rol van secretaris zoeken we nog een belangstellende. In deze portefeuille werk je nauw samen met de voorzitter, je maakt een kort verslag van de vergadering (in de vorm van actie- en besluitenlijst) en je bewaakt de digitale brievenbus. De nieuwe termijn gaat in op 1 januari 2025 – de vergaderfrequentie is vier maal per jaar. Meer informatie nodig? Zoek contact met  voorzitter-trainer  Erik (+31618886007).

Wetenswaardigheden

Moeten we je nog attent maken op de Bosloop Malden op 3 november (zie ook hier) , Molenhoeks Makkie op 20 oktober (nieuws volgt) of de Zevenheuvelennacht/-loop op 16/17 november, nee toch?! Bij de jaarlijkse Kerstloop (15 december) ben je natuurlijk weer welkom met familie voor een wandel- of (lichte) hardlooptraining en kerstbrood.

Christel – Kees – Karin – Jeroen – Erik

Uit het bestuur – september 2024

Geef een reactie

Schuiven naar boven